Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan och Arteon blir laddhybrider

Efter framgångarna med framför allt Passat GTE tror Volkswagen starkt på en framtid med laddhybrider. Fler är på ingång och nu får vi även lära oss att Tiguan och Arteon ska bli laddbara hybrider.

I en pressrelease i måndags berättar Volkswagen att efterfrågan på elektrifierade ökar i hemlandet Tyskland. Det är framför allt Passat GTE, som nyligen har uppdaterats, och e-Up som står för ett uppsving. 20 000 e-Up-beställningar har lagts av kunder under årets tre första månader och laddhybriden av Passat står nu för 15 procent av alla Passat-beställningar, som dock fortfarande domineras av diesel.

I samma pressmeddelande finns ett avslutande stycke som inte är så långt, men ändå väldigt intressant.

Volkswagen skriver att under 2020 ska de introducera flera nya laddhybrider under 2020. Touareg R har redan presenterats och marknadsintroduceras under hösten 2020. Den har en 340 hästkrafter stark V6-bensinare som arbetar tillsammans med en 136 hästkrafter stark elmotor. Tillsammans levererar de båda 462 hästkrafter och 700 newtonmeter.

Under året kommer även nya Golf i två utföranden som laddhybrid – eHybrid med 204 hästkrafter och GTE med 245 hästkrafter.

BEGAGNAT-TEST: Volkswagen Passat Sportscombi GTE 

Volkswagen Touareg R, en kraftfull laddhybrid som lanserar i höst. Foto: Volkswagen

Vad som inte tidigare har varit känt, åtminstone inte från officiellt håll, är att både Tiguan och Arteon ska komma som laddhybrider. Tiguan GTE har vi hört talas om tidigare, faktiskt redan 2015 när dagens Tiguan presenterades för första gången och även i början av 2016 när Tiguan GTE Active visades upp. Men någon laddhybrid-Tiguan har vi inte fått se i Europa, enbart i Kina har en laddbar modell lanserats. I samband med att Tiguan genomgår ett ansiktslyft senare i år eller i början av nästa år är GTE-alternativet aktuellt på vår kontinent.

LÄS OCKSÅ: Laddhybrid lönar sig i jämförelse med el-, bensin- och dieselbil

Konceptbilen Volkswagen Tiguan GTE Active Concept visades 2016.

Detsamma gäller Arteon som även den är på väg att uppdateras efter några år på marknaden. Det är lätt att misstänka att Passat GTE:s laddhybriddrivlina flyttas rakt över, men om det verkligen blir så återstår att se.

MISSA INTE: Första bilderna på Volkswagen Tiguan GTE