Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen tittar på Apple för att hitta sitt nya designspråk

Kommande elbilar från Volkswagen ska bära på rena linjer, och för att lyckas med det tittar den tyska biltillverkaren på produkter skapade av teknikjätten Apple.

Det är Reuters som skriver att Volkswagen sneglar på Apples produkter för att få en fingervisning i hur man ska utforma nya generationens elbilar. Det är Volkswagens designchef Klaus Bischoff som under en intervju ska ha avslöjat vilken formriktning de vill ta.

Rena linjer och enkelhet ska vara vad Volkswagen ser som vägledande för elektriska fordon i framtiden, en form av markering att en ny era påbörjas, en era som tar avstamp från den gamla som avslutades med dieselgate-skandalen.

– För närvarande omdefinierar vi Volkswagens normer inför elektrifieringens ålder. Det som står på spel är att vara så utmärkande, puristisk och tydlig som möjligt och även för att visualisera en helt ny arkitektur, säger han i intervjun.

Volkswagen satsar mer än 300 miljarder kronor på elektrifiering, autonom körteknik och digitalisering. En stor del av kakan riktas åt just elektrifieringen som är tänkt att inledas på allvar år 2020. Målet är att vara ledande inom området år 2025 för att fem år senare ha hela modellpaletten elektrifierad.

Fjärde elbilskoncept – I.D. Vizzion

Den tyska biljätten har redan visat tre elbilar de senaste åren, samtliga i konceptutförande – I.D. Concept, I.D. Buzz samt I.D. Crozz.

På Genèvesalongen nästa månad visar Volkswagen upp ett fjärde elbilskoncept i samma andra, nämligen I.D. Vizzion. Det är den vi ser på illustrationerna ovan och nedan.

I.D. Vizzion beskrivs av Volkswagen som morgondagens bil då den är både elektrisk och självkörande. Den beskrivs även om ren, säker och smidig tack vare innovativ teknik som vi får reda på mer i samband med salongspremiären. Interiören framställs som futuristisk och med ”ultramoderna reglagekoncept”. Den fyrhjulsdrivna konceptbilen sägs ha en räckvidd på upp till 66,5 mil.

Nog är det ett självkörande fordon alltid. Instrumentbrädan är bara en... bräda.