Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: VOLKSWAGEN AG

Volkswagen visar batterinyheter på Power Day

Volkswagen-gruppen planerar att hålla ett stort event nästa vecka där nyheter om elbilsbatterier ska presenteras. Vd Herbert Diess har skickat en inbjudan till eventet som väntas gå i Tesla-stil.

Volkswagen-gruppens vd Herbert Diess har använt sina konton på twitter och Linkedin för att bjuda in till koncernens så kallade Power Day som går av stapeln den 15 mars. I inläggen görs det tydligt att det inte är fråga om någon bilpresentation, samtidigt som en batterisymbol visas. Det finns alltså all anledning att tro att Volkswagen kommer att presentera någon nyhet inom batteriteknik.

Foto: Volkswagen

Herbert Diess nystartade twitter-konto och några snabba inlägg riktade mot Elon Musk kan ses som en del i Volkswagens strategi som kallas Accelerate och har som mål att digitalisera företaget och göra det till vad som kallas en mjukvarudriven mobilitetsleverantör. Precis som Tesla väntas Volkswagen lägga mindre fokus på traditionella billanseringar och mer på ny teknik och mjukvara. Man ska till exempel ha teknik för helt autonom körning redo för allmänheten år 2030.

Redan under 2021 har Volkswagen-gruppen som mål att dubbla sin elbilsförsäljning till en andel på 6-8 procent. År 2030 väntas helt eldrivna bilar stå för mer än 70 procent av Volkswagens försäljning i Europa.