Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen visar elbilen Gen.E

Volkswagen lättar lite på täcket, ställer ut en låda innehållandes en robotiserad laddstation och – mest intressant av allt – en elbilsprototyp vi inte tidigare sett.

Under dagen har Volkswagen skickat ut ett massivt pressmeddelande som lyfter fram företagets visioner och syn på framtidens mobilitet. Det mest spännande med detta pressmeddelande är den bifogade bilden som visar något vi inte sett tidigare. I en inredd låda står nämligen en blå prototyp som möjligtvis ger oss en bra hint om vad vi har att vänta oss från märket i framtiden.

Bilen som visas upp kan vara en första titt på den golfklassrymliga elbil som de konceptvisade i form av I.D. Concept i Paris i fjol. Formerna är klassiska för Golf – och Polo. Om än lagd åt det ännu sportigare hållet.

Tyvärr avslöjar inte Volkswagen mer än att bilen kallas för Gen.E (förmodligen förkortning av Generation Electric) men bilderna avslöjar desto mer. Ett lite mer vasst formspråk än i dag med C-formade DRL-ljus i fronten likt de som sitter på e-Golf, men där den övre raden lysdioder nu är införd i strålkastarsatsen.

Vi ser också att C-stolparna är något helt annat än vad vi är vana vid. Dessa är öppna för att leda luftströmmarna rätt och minska på luftmotståndet, en viktig detalj även för elbilar.

Vidare hittar vi i laddluckan på huven två olika uttag för att möta olika standarder samt kameror i vindrutan och radar i frontspoilern, tydliga tecken på att bilen i någon grad är autonom (självkörande).

En annan detalj är skarvarna i taket. Dessa tillhör dörrarna och vi misstänker därför att dessa är av antingen typen måsvingar eller saxdörrar.

Framför bilen står en robotiserad laddstation från tyska Kuka.