Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi fick en smygtitt på nya elsuven Fisker Ocean på eCarExpo.
2 AV 2
Foto: Volta Trucks

Volta Trucks bekräftar produktionsstart av Zero

Produktionsstart av Volta Zero har skjutits fram under pandemin, men nu rullar tillverkningen i gång vid Steyr-fabriken i Österrike.

Orderboken verkar hyfsat välfylld, hittills har det rapporterats om runt 6 500 beställningar – men det rör även modeller som ännu inte är produktionsklara. Intresset för den 16 ton tunga helelektriska lastbilen Zero från svenska Volta Trucks, som främst är tänkt för godstransporter runt och i stadstrafik, är oavsett stort. Det lär växa ytterligare nu när lastbilar faktiskt kommer att rulla av tillverkningsbandet och ut i verkligheten.

Svenska Volta Trucks har kontrakterat Steyr Automotive GmbH i Österrike för produktion av Volta Zero. Steyr har lång erfarenhet av lastbilstillverkning, något som spelade in vid valet av produktionspartner. Under sommaren 2022 började man producera de så kallade produktionsverifikationsprototyperna (Produktion Verification Prototypes) och nu är det skarpt läge. Enligt pressmaterial från Volta Trucks har Steyr reserverat en tillverkningskapacitet på upp till 14 000 fordon årligen för det svenska bolaget. Volta Trucks räknar med att kunna leverera de första Zero till kund för kommersiellt bruk under tredje kvartalet 2023.

Foto: Richard Parsons / Volta Trucks

– Det här är utan tvekan den allra viktigaste milstolpen för Volta Trucks fram till i dag. Under endast två och ett halvt år har vi skapat ett koncept, gått igenom konstruktionsfasen, design och kvalitetsfasen hela vägen fram till start av serietillverkning av fordon som ska användas av kunder. Allt detta på mindre än halva tiden jämfört med en etablerad lastbilstillverkare av konventionella lastbilar, säger Kjell Walöen, medgrundare och Chief Manufacturing and Logistics Officer på Volta Trucks.