Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Volta Trucks säkrar produktionsorder

Svenska Volta Trucks säkrar order om 300 exemplar av sin helt eldrivna lastbil. De ska levereras 2023 och säkrar intäkter på över 940 miljoner kronor.

Det nya svenska företaget Volta Trucks presenterade sin första helt eldrivna lastbil Volta Zero under 2020. Sedan dess har man mottagit beställningar på cirka 6 500 fordon men den siffran innefattar även modeller som inte är redo för produktion ännu.
Nu meddelar Volta Trucks att man säkrat sin första order som gäller 300 exemplar av den helelektriska 16-tonsversionen av lastbilen. Det betyder att de även säkrar förväntade intäkter på drygt 940 miljoner kronor.

De första serieproducerade Volta Zero kommer enligt företaget att börja byggas vid fabriken i Steyr, Österrike, under det andra kvartalet i år.
– Det här visar både att Volta Zero är ett fordon med attraktiva attribut och att kunderna litar på vår förmåga att leverera”, säger Volta Trucks vd, Essa Al-Saleh.

16-tonsversionen av Volta Zero är främst avsedd för godstransporter i stadstrafik och den har en räckvidd på mellan 15-20 mil.
Volta Trucks grundades av Carl-Magnus Norden och Kjell Walöen i Stockholm 2019.