Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo 360c är ett mobilt kontor/hem som kör dig vart du vill

Volvo ser framtidens transport som en möjlighet till förarlös körning och ständig uppkoppling. Därför visar de nu upp konceptbilen 360c – en vision om hur din framtid på hjul kan komma att se ut.

Under ett par veckors tid har Volvo ”teasat” om något, först i form av en mystisk film som presenterade ett lika mystiskt ljud, sedan ännu en film där vi tydligt såg att det var en bil det handlade om. Nu vet vi vad det var Volvo hade på gång, för i dag presenterar den svenska biltillverkaren konceptbilen 360c.

Volvo skriver att 360c är en del i företagets vision för framtidens resor som de ser som autonoma (det vill säga utan en mänsklig förare), elektriska, uppkopplade och säkra. Siktet är inställt på att öppna upp nya möjligheter för Volvo Cars på ny tillväxtmarknader.

Njutbar transport?

Huvudsyftet med 360c är att ge oss konsumenter en inblick i hur dagens ineffektiva och enformiga förflyttning från en punkt till en annan, till exempel mellan hemmet och arbetet, kan omvandlas till, som Volvo beskriver det, njutbara minuter eller timmar på vägarna.

– 360c utforskar vad som blir möjligt när vi tar bort den mänskliga föraren, tar vara på nya friheter när det gäller design och tar tillbaka tid – det ger en föraning om hur autonom körteknik kommer att förändra världen som vi känner den. Möjligheterna är ofattbara, säger Mårten Levenstam, senior vice president för corporate strategy på Volvo Cars.

1 AV 4
2 AV 4
3 AV 4
4 AV 4

Lösningen på bostadsmarknadsproblemen?

Volvo ser fördelar med ett elektriskt och självkörande transportredskap som 360c, som inte ens behöver vara i ens egen ägo utan kan ingå i någon form av taxi-/bildelningstjänst eller ingå i arbetsgivarens förmåner till sina anställda.Fördelarna som nämns är exempelvis miljön och säkerheten, med färre trafikstockningar och mindre utsläpp med dess relaterade hälso- och livsstilsvinster i storstäder. I förlängningen tror man också på fördelar så som större geografisk frihet vid val av bostad vilket kan leva till, som Volvo själva beskriver det, lägre pristryck på bostadsmarknaden och mer överkomligt bostadsägande.– Att människor blir mindre beroende av att ha nära till städer är bara ett exempel på effekterna av att ta bort bördan av improduktiv restid. Det självkörande 360c-kontoret gör det möjligt för människor att leva och bo på större avstånd från överbefolkade städer och i stället använda sin tid på ett både trevligare och effektivare sätt, säger Mårten Levenstam.

https://youtu.be/RwPhBrxdwm8

I de fem filmerna ovan kan du fördjupa dig i Volvo 360c och de funktioner den är tänkt att fylla.

Konkurrent till tåg och flyg?

Volvos syn på 360c är inte enbart att konceptet kan fungera som en mobilt kontor som tar sina passagerare till och från arbetsplatsen. De ser nämligen tre potentiella användningsområden utöver nämnda mobila kontor; sovrum, vardagsrum och en plats för underhållning.

Vidare ser Volvo 360c som ett attraktivt alternativ till tåg, buss och flyg i och med fördelar som de tre nämnda transportsätten har svårt att erbjuda i form av komfort, bekvämlighet och avskildhet.

Volvo på väg att bli mer än en biltillverkare?

360c sägs även ge Volvo möjligheter att titta på nya affärsmodeller som inte ligger inom den traditionella biltillverkarens område.

Kundintresset förutsägs vara enormt och kan bestå av exempelvis flygbolag och flygplanstillverkare som vill erbjuda lönsamma alternativ till korta flygresor.

”360c-sovmiljön gör det möjligt att resa i första klass från dörr till dörr utan att man behöver lägga tid på att gå igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen, stå i kö och sitta i ett bullrigt och trångt flygplan”, skriver Volvo.

– Vi ser på 360c som en konversationsstartare, där vi kommer att få fler idéer och svar i takt med att vi lär oss med. Men vi tror ändå att helt autonom körning har potential att förändra vårt samhälle i grunden på många sätt. Det kommer att få stor inverkan på hur människor reser, hur vi utformar våra städer och hur vi använder infrastruktur. Men vi är bara en av många intressenter, så vi förväntar oss och bjuder in till en bred diskussion allteftersom samhället lär sig att göra mesta möjliga av denna banbrytande teknik, avslutar Mårten Levenstam.