Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Volvo C40 Recharge – tre snabba från provkörningen

Volvo har ännu en elbil i sin flora. Vi är iväg och kör nya C40 Recharge Twin motor för att se vad den har att erbjuda vid sidan om syskonet XC40 Recharge.

Hej Jan-Erik, var befinner du dig och vad gör du där?
– I en ny Volvo-modell... i belgiska Gent. Jag är här för att ta reda på mer om nya C40 Recharge, elektriska XC40:s slanka syskon.

Upplevs C40 Recharge som XC40 Recharge?
– Köregenskaperna är det ingen större skillnad på, men den upplevs som tystare. Lägre luftmotstånd ger något längre räckvidd hos C40 än hos XC40.

– I baksätet är takhöjden, från dyna till tak, 6,2 centimeter lägre än i XC40, med panoramaglastak i båda modellerna är skillnaden två centimeter mindre. Jag sitter rätt okej på bakre ytterplatserna. Lastutrymmet upp till insynsskyddet är även det ungefär detsamma.

De bakre takstolparna på XC40 har kapats, så även första bokstaven i modellbeteckningen. Foto: Volvo Cars

När får vi se C40 i händerna på människor runt om i Sverige?
– Serieproduktionen av modellen inleddes i förra veckan och det dröjer ytterligare några veckor innan den börjar levereras. I december är det sagt.

– C40 Recharge säljs enbart online, inte via handlare. Den kostar från 689 900 kronor, 10 000 kronor mindre än XC40 Recharge med motsvarande drivlina och utrustning. Billigare varianter med en elmotor och andra batteristorlekar kommer senare.

– Vill man ”prenumerera” på C40 Recharge i stället för att köpa kostar den från 7 790 kronor per månad med 36 månaders bindningstid. Vill man vara ”modernt flexibel” med tre månaders bindningstid är månadskostnaden 8 690 kronor. Kostnaderna blir högre om det körs bil mer än tusen mil om året.

Hela provkörningen av Volvo C40 Recharge bjuder vi på i kommande nummer av Teknikens Värld samt här på webben. Till dess kan du få en liten fördjupning i C40 Recharge med Erik Wedberg i filmen nedan.