Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Polestars nya elbil är presenterad men dröjer innan den rullar på vägarna
2 AV 2
Foto: YouTube / Volvo Cars

Volvo EX30 varnar för cyklister

EX30-världspremiären närmar sig och Volvo väljer nu att berätta lite mer om märkets nya elbil. Säkerheten står, som ofta när det gäller bilar från Volvo, i fokus.

Innan avtäckningen av EX90 i höstas tryckte Volvo på hur modellen ska lyfta säkerheten till en ny nivå. Nu gör man detsamma inför avtäckningen av lillebrorsan EX30 som äger rum den 7 juni i år.
Säkerheten står återigen i fokus, inte bara den som berör personerna som åker inuti bilen och som omges av höghållfasthetsstål och annat, utan även den som berör de oskyddade trafikanterna utanför bilen – exempelvis cyklister.

Volvo Cars skriver att många cykelolyckor i tätorter uppstår när bildörrar öppnas på hårt trafikerade gator där även cyklister samsas om ytorna. I en del städer utgör dessa så kallade dörrolyckor uppemot en femtedel av alla cykelolyckor och enligt brittisk statistik omkommer eller skadas allvarligt 60 cyklister varje år i denna typ av olycka.
Med dessa siffror i åtanke har Volvo utvecklat vad de kallar för ”Door Opening Alert” och som vi kommer att få se i EX30. Med ljud- och ljussignaler ska den som är på väg att öppna bildörren varnas om exempelvis en cyklist är i farozonen.

Döda vinkel-varnare med extra allt, skulle man kunna kalla ”Door Opening Alert” för. Foto: Volvo Cars

– Vårt fokus på säkerhet i stadsmiljö, där bilar delar utrymme med gångtrafikanter och cyklister, har funnits med länge. Med Volvo EX30 tar vi säkerhet i stadstrafik till nästa nivå, genom att skapa en liten suv som ger en bekväm körupplevelse, samtidigt som den tar hand om dig och andra på de hektiska innerstadsgatorna i våra moderna städer, säger Åsa Haglund, Head of Safety Centre.

Volvo är dock inte ensamma eller först med teknik som varnar för cyklister och andra trafikanter i samband med dörröppning. Exempelvis Mercedes och Hyundai har haft det i några av sina modeller i åtminstone fem år och Jaguar Land Rover visade upp ”Bike Sense” för mer åtta år sedan.

Det är inte heller första gången som Volvo tänker på cyklisters välbefinnande. För nio år sedan visade de tillsammans med Ericsson och cykelhjälmstillverkaren POC upp teknik som ”sammankopplar” bilister och cyklister för att undvika kollisioner mellan de båda trafikantslagen. Tekniken har dock aldrig blivit verklighet.

https://youtu.be/S7XTKewISLk

Håller koll på föraren

Volvo meddelar att EX30 kommer att vara standardutrustad med ett nytt och avancerat Driver Alert-system som ska hålla koll på föraren genom att känna av om händerna är på ratten eller inte samt via en sensor som omkring tretton gånger per sekund registrerar förarens ögon- och ansiktsrörelser. Baserat på insamlad information om föraren kan bilen avgöra om denna är ouppmärksam på grund av exempelvis distraktion eller trötthet.
En annan nyhet är ett system som fått benämningen ”Intersection Auto Brake” som ska hjälpa till att helt eller delvis undvika kollisioner i korsningar.

TEST: Volvo C40 Recharge mot tre konkurrenter