Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volvo Cars

Volvo On Call uppdateras för att visa elektriskt körmönster

Volvo Cars meddelar att Volvo On Call-appen uppdateras för att bjuda på en massa extramaterial för förare av märkets Recharge-modeller, det vill säga laddhybriderna.

Volvo On Call-appen utökas med nya funktioner som kanske gör livet som laddhybridägare lite roligare. Kör man en Volvo Recharge-modell, det vill säga en laddhybrid (första elbilen kommer snart), ska man i appen kunna se tillryggalagt körmönster i Pure-läget, det läge då bilen körs på enbart el. Volvo liknar det vid att ha en stegräknare till bilen.

Andra funktioner är el- och bensinförbrukning, hur mycket koldioxid världen har besparat samt hur plånboken gynnas (vid körning på el i stället för på bensin). De två sistnämnda kommer att lanseras senare under 2020.

– Vi vill att Volvo On Call-appen ska göra livet enklare för dig som användare och skapa en mer personlig upplevelse. I takt med att bilen blir ännu mer uppkopplad ökar appens potential och över tid kommer den att bli lika mucket en del av en Volvo som bilen är, säger Ödgärd Andersson som är digital chef på Volvo Cars.

Uppdaterade Volvo On Call-appen kommer att tillgängliggöras för alla märkets laddhybrider som har sålts sedan 2015.

– Precis som en stegräknare hjälper människor att träna mer tror jag att de nya funktionerna, genom att ge människor bättre insikt i deras körmönster, kommer att hjälpa dem att köra på ett mer hållbart sätt. Vi ser laddhybrider som deltidselbilar som uppmuntrar till förändringar i människors beteende och som kan hjälpa till att bana väg för en övergång till renodlade elbilar, säger Björn Annwall, chef för EMEA på Volvo Cars.

Foto: Volvo Cars