Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Jan-Erik Berggren smygtittar på bottenplattan: Jag viskar lite för alla lyssnar ju på VD:n...
2 AV 2
Foto: Volvo Cars / YouTube

Volvo smygvisar nya elbilen EX30

Om mindre än en månad är det världspremiär för EX30, det påminner Volvo oss om nu genom att släppa en film som ger oss lite större inblick i vad som komma skall.

Sent förra året var det världspremiär för Volvo EX90, ersättaren till dagens XC90 som därmed blir märkets sista stora suv med förbränningsmotorer. Helt elektriska EX90, vars prislapp på cirka 1,1 miljoner kronor kan kryddas rejält, ska börja tillverkas i Volvo Cars fabrik i South Carolina, USA, i höst och i början av 2024 kan vi förvänta oss att den börjar nå ut på vägarna i Europa. Men innan dess ska blickarna riktas mot något mindre – en lillebror.

I dag ger Volvo oss en först hint om vad det är som ska presenteras den 7 juni i år. En liten och kompakt suv med elmotor(er). Volvo berättar inte mycket mer än att fram till premiären ska de avslöja detaljer pö om pö samt att från och med världspremiärdagen ska den gå att beställa på utvalda marknader, bland annat den svenska.

Istället för ord har Volvo satsat på en kort video (se nedan) där vi för första gången får se lite mer av modellens former (vi fick dock en kort titt på EX30 redan i höstas, se den bilden här). Vi har tagit skärmdumpar ur filmen för att i lugn och ro kunna kika på detaljerna som visas. Bland annat ser vi avancerade LED-strålkastare som inte är helt olika de som EX90 har. Vi ser även vecken i huven som har blivit lite av ett signum hos Volvo, åtminstone när man tittar på deras bilar från ett helikopterperspektiv. Sedan har vi den svenska flaggan som Volvo stenhårt kör vidare på, här ser vi den i en framstols söm.

1 AV 3
Foto: Volvo Cars / YouTube
2 AV 3
Foto: Volvo Cars / YouTube
3 AV 3
Foto: Volvo Cars / YouTube

För att få en lite bättre bild av hur EX30 ser ut har vi ”ljusat upp” en av bilderna, den ser du ovan. På så vis syns dörrblad, karossveck, handtag, takstolpar och annat betydligt bättre.

Volvo Cars vd Jim Rowan har tidigare nämnt att EX30 är främst riktad till en yngre köparskara, kanske framför allt personer som inte vill äga bil utan hellre ”abonnerar” via exempelvis Care by Volvo. På samma vis går det att hyra storebror EX90 från cirka 15 000 kronor per månad.
EX30 lär bli ganska mycket billigare, inte minst med tanke på att Jim Rowan har pratat om mindre batteristorlekar för att sänka kostnader och vikt.

https://youtu.be/8slXSk36Ats

Den 7 juni är det alltså världspremiär för EX30, då får vi reda på alla fakta och specifikationer om nya modellen.

Ett par snabba om EX30

Volvo EX30 har av Volvo Cars vd beskrivits som mindre än XC40. Den baseras på Geelys SEA-arkitektur (Sustainable Experience Architecture) som debuterade i Zeekr 001 och som sedan har har tagit plats som grund i bland annat Polestar 4, Smart #1, Smart #3 samt Lotus Eletre. Plattformen är modulär och därmed inte identisk i samtliga nämnda bilmodeller.
EX30-varianten (SEA2) har mer gemensamt med Smart #1 än övriga.