Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo smygvisar nya S60

Nästa vecka är det dags för helt nya Volvo S60 är träda fram. För att skruva upp temperaturen så här dagarna innan har Volvo släppt en så kallad teaserfilm.

Den 20 juni är det världspremiär för nya Volvo S60, sedansyskonet till nya V60 som vi redan provkört och just nu har ute på test mot konkurrenterna.

Volvo har lagt upp en liten teaserfilm i sociala medier som visar lite av modellen. Vi får se fronten och vi får se bilen från ovan. Sistnämnda vy avslöjar inga direkta överraskningar mer än att S60 kommer att kunna beställas med ett stort solglastak som delvis sträcker sig över baksätet.

Bilden på fronten avslöjar att det är en Polestar Engineered-modellversion som visas i filmen, det vill säga den variant som Volvo presenterade lite närmare för ett par dagar sedan. Polestar Engineered betyder i detta fall en vässas S60 T8 Twin Engine, med andra ord laddhybriden med förbättrade chassiegenskaper och fler hästkrafter. 415 stycken för att vara exakt, men då är det enligt USA-specifikation.

Nya Volvo S60 ska byggas i Volvos nya fabrik i USA, inte i Europa. Till skillnad mot V60 kommer S60 inte att erbjudas med dieselmotorer under huven. Det är ett beslut som Volvo har tagit, och som meddelades i mitten av förra månaden, för att påbörja utfasningen av just dieseldrivna motorer.

Foto: Image courtesy of Teknikens Värld

Hur nya Volvo S60 ser ut i andra änden, det vill säga i baken, vet vi redan tack vare vår unika bild

, se ovan, från tidigare i år.

https://youtu.be/tNTGCBLeY1I