Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Så får du din bil skinande ren inför våren och sommaren
2 AV 2
Foto: Volvo Cars

Volvo visar mer av EX30

Nästa vecka är det dags, då visas Volvos nya elbil EX30 i sin helhet. Redan nu bjuder Volvo på detaljbilder som avslöjar mycket av den kommande bilens insida.

En kraftigt avskalad interiör, en helt ny högtalarlösning och ett handskfack som bryter mot traditionerna. Det är de stora nyheterna i nya EX30 som Volvo visar mer av i dag. De nya teaserbilderna visar delar av baken och fronten, och där är det inga större överraskningar.

Det intressanta kommer på insidan, där vi ser en nästan helt tom instrumentpanel med en centrerad 12,3 tum stor, stående pekskärm. Det ser ut som att Volvo gör som Tesla och lägger all information på pekskärmen, framför ratten finns ingen förardisplay. Om det kompletteras med en head up-display återstår att se. Rakt under pekskärmen finns handskfacket, som alltså är flyttat från den traditionella platsen framför passagerarens knän.

EX30 får samma LED-signatur baktill som storebror EX90.EX30 får samma LED-signatur baktill som storebror EX90.EX30 får samma LED-signatur baktill som storebror EX90.
1 AV 2
EX30 får samma LED-signatur baktill som storebror EX90.
Foto: Volvo Cars
2 AV 2
Foto: Volvo Cars

När XC40 lanserades underströk Volvo de stora facken i dörrsidorna som gjorts möjliga tack vare att sidohögtalarna flyttades upp till A-stolparna. Det tas nu ett steg till i EX30 där alla främre högtalare bakas ihop i en enda avlång soundbar som ligger i vindrutans nederkant, där den inte syns alls. I dörrsidorna blir det därför plats över till vad som ser ut som väldigt stora förvaringsfack.

1 AV 2
Foto: Volvo Cars
2 AV 2
Foto: Volvo Cars

Mittkonsolen sägs ha ett slags glidsystem som ska kunna anpassa utrymmet efter behov och för baksätespassagerarna finns en förvaringsbox i mittkonsolens bakkant som kan skjutas in och ut. Volvo nämner dessutom att det ska finnas vad de kallar en måttguide i bagageutrymmet som ska vara praktisk när man behöver veta om stora saker, till exempel möbler, får plats i bagageutrymmet.

Till sist nämner Volvo att EX30 får 5G-uppkoppling och att den blir märkets första bil med trådlös Apple Carplay-uppkoppling.

Avtäckningen av Volvo EX30 sker i Milano 7 juni.