Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volvo Cars

Volvo visar mer av EX90

Premiären av Volvo EX90, arvtagaren till populära XC90, närmar sig med stormsteg. För att i förväg höja intresset har den svenska biltillverkaren nu skickat ut en andra omgång bilder som ger oss en viss inblick i vad som komma skall.

Det börjar dra ihop sig. Den 9 november är det stor världspremiär för Volvo EX90 som ska ta över när XC90 pensioneras.
För en dryg månad sedan började Volvo Cars lätta lite på informationen när företagets nya vd Jim Rowan presenterade det säkerhetstänk som följer med nya modellen, och för en vecka sedan dök de första officiella bilderna upp.
Bilderna var, ärligt talat, inte jätteheta utan visade lite halvdiffusa detaljer från interiören.

Nu har Volvo skickat ut en andra omgång bilder som berättar desto mer. De visar nämligen hela instrumentbrädan och de skärmar som tillhör den.
Och det är framför allt skärmarna som står i fokus eftersom Volvo beskriver EX90 som bilen som ”ger dig informationen du behöver – när du behöver den”.
De beskriver ett gränssnitt mellan förare och maskin som ska vara enkelt, säkert och intuitivt. Bland annat lyfter de fram övergången mellan manuell körning (föraren kör till fullo) och assisterad körning (bilen tar över delar av körningen), något som i framtiden även kommer att inkludera fullt autonom körning (bilen tar över körningen till fullo).

1 AV 2
Foto: Volvo Cars
2 AV 2
Foto: Volvo Cars

– Det handlar om att ge dig rätt information vid rätt tidpunkt. Vi vill att din körupplevelse ska vara fokuserad, enkel och säker. Eftersom bilen också förstår omgivningen och dig bättre än någonsin, kan vi skapa en ännu säkrare situation genom att minska osäkerhet kring vad ett visst läge innebär, distraktioner och informationsöverbelastning, säger Thomas Stovicek, chef för UX på Volvo Cars.

Eldrivna Volvo EX90 är syskonmodell till Polestar 3 som nyligen hade världspremiär. De båda ska byggas parallellt i Volvo Cars fabrik i USA.

https://youtu.be/O4-lKcGIiBw