Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo XC40 laddhybrid kommer i början av 2019

Det blev något senare än planerat, men nu har vi fått besked om att Volvo XC40 T5 Twin Engine börjar tillverkas efter årsskiftet.

Många har sett fram emot en något nättare och mer plånboksvänlig laddhybrid från Volvo i och med tillkomsten av XC40 T5 Twin Engine. I början av 2018 hette det att modellversionen skulle börja tillverkas under hösten men under höstmånaderna var det ovanligt tyst om en modell som ska gå i produktion. Så kom då informationen, den icke-officiella vägen, att XC40 T5 Twin Engine är försenad. En Volvo-handlare hävdade att förseningen var så pass kraftig att produktionen inte kommer igång förrän i maj 2019.

Och visst är laddhybridvarianten av XC40 försenad, men inte alls i den omfattning som nämndes i höstas.

För teknikensvarld.se berättar Volvo Cars presschef Annika Bjerstaf att produktionen kommer igång efter årsskiftet, med andra ord i inledningen av 2019. Hon poängterar att det är modellår 2019 som då kommer att tillverkas och att dessa bilar kommer att vara en så kallad First Edition-serie som man kan lägga vantarna på endast genom att abonnera via Care by Volvo.

Modellår 2020 av XC40 T5 Twin Engine börjar tillverkas senare, under våren. Då kommer det sannolikt gå att bli ägare av modellversionen utan ett Care by Volvo-abonnemang. Är man tidigt ute med sin beställning av modellår 2020 bör man, enligt Volvo Cars, kunna få sin bil levererad lagom till semestern. Man ska dock räkna med att XC40 generellt har längre leveranstider än övriga Volvo-modeller.

XC40 T3

Nyligen lanserade XC40 T3 med samma trecylindriga bensinmotor som i XC40 T5 Twin Engine finns inte längre i Volvos onlinekonfigurator. Det beror inte på att modellen har plockats bort ur utbudet utan helt enkelt att modellår 2019 är slutsåld. Efter årsskiftet kommer XC40 T3 tillbaka, då som modellår 2020.