Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo XC40 T5 Twin Engine – laddhybriden nu beställningsbar

En av de mer efterlängtade Volvo-nyheterna på senare tid är laddhybriden XC40 T5 Twin Engine. Nu går det att beställa modellversionen, men inte om du vill slanta upp pengar utan bara om du önskar Care by Volvo-leasa den.

I början av januari 2018 bekräftade Volvo Cars för teknikensvarld.se att XC40 T5 Twin Engine snart ska börja tillverkas och att marknadslanseringen äger rum under hösten 2018. Så blev det inte, modellen försenades något och strax innan jul i fjol fick vi berättat för oss att produktionen kommer igång i början av 2019. Då skulle det handla om bilar av modellår 2019 som endast går att komma åt via Care By Volvo-leasingprogrammet.

Nu, i mitten av mars 2019, är XC40 T5 Twin Engine ännu inte upplagd i Volvo Cars traditionella bilbyggarfunktion utan i stället under sektionen för Care by Volvo. Man kan alltså beställa laddhybriden från och med nu, men bara om du väljer Volvos leasingavtal som beskrivs som så mycket mer än en vanlig privatleasing med bland annat inkluderad service, försäkring, Volvo Assistans, Volvo On Call, Sunfleet-medlemskap plus en hel del annat.

Kostnad

Men det kostar en slant att leasa XC40 T5 Twin Engine som för tillfället bara erbjuds i R-Design Intro Edition-utförande som inkluderar en hel del i utrustningsväg, exempelvis teknikpaket Pro. 7 995 kronor i månaden är avgiften, och lägger man till vinterpaketet där vinterhjul, hjulskifte och däckhotell ingår ökar månadsavgiften till 8 594 kronor. Då får du köra bilen i upp till 1 500 mil per år i tre år.

Drivlina och räckvidd

Volvo XC40 T5 Twin Engines huvudsakliga motor är trecylindriga bensinaren T3 som i normala fall ger 150 hästkrafter. Volvo skriver inte vad motorn utvecklar i T5 Twin Engine-utförande, däremot att T3:an i kombination med elmotorn ger totalt 262 hästkrafter.

Några prestandauppgifter presenteras inte men modellen, som är standardutrustad med åttastegad automatlåda, drar enligt WLTP-körcykeln 0,25 liter per mil vilket ger en NEDC-korrelerad siffra på 0,19 liter per mil. Koldioxidutsläppen ligger därmed på 57 gram per kilometer enligt WLTP och 44 gram per kilometer enligt NEDC. Motorn är, eftersom det är ett krav i dag, Euro 6d-TEMP-certifierad.

Körning med enbart elmotorn i drift kan göras i strax under fyra mil.

Leverans

Enligt Volvo Cars kommer produktionen igång senare under våren och första kunderna bör få sina bilar efter sommaren. När XC40 T5 Twin Engine tillgängliggörs för kunder som inte nappar på Care by Volvo-erbjudandet, och när de i så fall kan få sina bilar levererade, återstår att se.