Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

"VW skyldiga att bygga en överkomlig elbil"

Efter ID.2 kommer ID.1 eller Polo. Volkswagens instegselbil kan komma redan 2026. Inte mycket är klart i dag men lite kan märkets vd avslöja.

Nyligen visades Volkswagen up konceptbilen ID. 2all som ska visas upp på nytt i produktionsklar utförande 2025 och kosta under 25 000 euro (cirka 280 000 kronor) i bilhallen. Billigt kan tyckas, i alla fall för en elbil. I planen finns dock en än billigare bil med ett pris på under 20 000 euro (cirka 225 000 kronor), planerad lansering 2026-2027.

Nu har Volkswagens vd Thomas Schäfer berättat att den även kan komma att tillverkas i Indien, rapporterar Automotive News Europe. Landet utgör en av fyra produktionsled som man nu tittar närmare på för att få ner priset på bilen. Citroën tillverkar redan elbilar i landet och Renault och Suzuki är på god väg.

– Det är i det närmaste en skyldighet för oss att få detta rätt. Det är verklighetens Champions League. Vi måste göra en (el)bil som är överkomlig, säger Thomas Schäfer.

ID. 2 all – liten och billig elbil följs upp av en än billigare. Foto: Ingo Barenschee / Volkswagen AG

Det är syskonmärket Skoda, som kommer ha en egen version av bilen, som håller i den indiska råden. Detta då man har huvudansvaret för utvecklandet av små bilar med förbränningsmotorer byggda på plattformen MQB-A0. Elbilen kommer också finnas som en Cupra.

Vilken plattform den billiga elbilen ska bygga på är inte bestämt men det blir antagligen inte MEB som märkets andra elbilar. Man är även öppen för att ta teknik utanför koncernen för att få ner priset. Klart är i alla fall att bilen kommer få ett LFP-batterier som är billigare att tillverka.

Namnet är inte heller bestämt även om ID. 1 ligger nära till hands men det har även spekulerats i att den kommer att heta Polo.    

De bilar som är aktuella för den europeiska marknaden kommer dock förmodligen också att byggas här.

– Det spelar egentligen ingen roll var man tillverkar bilen: Tyskland, östra eller södra Europa... Det som spelar roll är att den bara tar maximalt 15 timmar att bygga, säger Thomas Schäfer.