Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Zeekr/X

Zeekr utmanar Tesla Plaid

En tweet, eller vad man ska kalla det nuförtiden, skvallrar om en kommande rökare från Zeekr. Siktet är tydligt inställt på Teslas Plaid-modeller. 

På Twitter, eller X som Elon Musk numera vill att det ska kallas, har Zeekr lagt ut ett par bilder som skvallrar om en ny prestandamodell från det Volvo Cars-besläktade märket. Zeekr 001 FR heter modellen som plåtats på en racerbana och av utseendet att döma hör den hemma just där. 

Jämfört med vanliga Zeekr 001 har FR fått en mer aggressiv front med en rejäl spoiler eller splitter, stora luftintag, sidokjolar, större fälgar och en rejäl diffusor där bak. Allting kröns av en ordentlig vinge på bakluckan. 

Om däcken är bananpassade framgår inte.Om däcken är bananpassade framgår inte.Om däcken är bananpassade framgår inte.
Om däcken är bananpassade framgår inte. Foto: Zeekr/X

Ingenting sägs om drivlinan, som i vanliga 001 består av två elmotorer på tillsammans 544 hästkrafter, men själva tweeten (eller X:en) inleds med orden ”Plaid is dull”. Det ger en fingervisning om att man vridit på effektkranen ordentligt, i alla fall om Zeekr ska matcha Teslas 1 020 hästkrafter i Plaid-modellerna S och X. 

Insideevs.com rapporterar att nyhetsbyrån Reuters snappat upp att Zeekr 001 FR kommer att lanseras officiellt inom några veckor och att produktionen kommer att starta senare i år. Priset kommer att ungefär motsvara Tesla Model S Plaid, åtminstone i Kina.