Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zoe ynglar av sig – två nya elbilar från Renault

Långköraren Renault Zoe får sällskap av två nya elbilsmodeller inom en snar framtid. En mindre modell och en större.

I juni presenterades nya Renault Zoe, en bil som inom en 18-månadersperiod får sällskap av ytterligare två eldrivna modeller, rapporterar Autocar. Först på tur står småbilen Twingo.

Att elkonvertera Twingo blir inte svårt. Modellen, med motorn bak, plockades fram i samarbete med Smart och finns som Forfour med eldrift. Ja, endast med eldrift faktiskt efter den senaste uppdateringen som presenterades under Frankfurtsalongen.

Senaste Twingo visades upp 2014 men modellnamnet lanserades redan 1992.Senaste Twingo visades upp 2014 men modellnamnet lanserades redan 1992.Senaste Twingo visades upp 2014 men modellnamnet lanserades redan 1992.
Senaste Twingo visades upp 2014 men modellnamnet lanserades redan 1992.

Märkets produktplanerare Ali Kassai säger att konverteringen av Twingo egentligen redan skulle ha varit i gång om man inte stött på problem rörande infrastruktur.

Efter eldrivna Twingo följer en större modell, enligt Ali Kassai utan att precisera närmare. Bilen ska ha längre räckvidd än Zoe då den riktar sig kunder som även kör utanför stadskärnor. Nya Zoe har en räckvidd på 39 mil i WLTP-cykeln.

LÄS MER: Allt om Renault Zoe

Renault är inte så petiga med sin elbilsflora, fokuset ligger på märket. Man behöver inte utveckla en ny bil för eldrift om en befintlig modell med förbränningsmotor kan elkonverteras, menar Ali Kassai.

Renault CITY K-ZE lanseras först i Kina.Renault CITY K-ZE lanseras först i Kina.Renault CITY K-ZE lanseras först i Kina.
Renault CITY K-ZE lanseras först i Kina. Foto: Renault

Tidigare i år täckte Renault av elbilen City K-ZE (bilden ovan) för den kinesiska marknaden. En bil som ska ha ”global standard” men om den verkligen kommer till Europa återstår att se.