Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070920-nissan-mixim-elbil070920-nissan-mixim-elbil070920-nissan-mixim-elbil
070920-nissan-mixim-elbil

Elbilen Nissan Mixim snart verklighet

Vi har skrivit om den tidigare, Nissan Mixim. Den visas just nu i Frankfurt och kan ses som en av de mest futuristiskt formgivna bilarna på salongen. Redan om två eller tre år kan den vara verklighet.

Vad som inte var känt när första uppgifterna om bilen dök upp, var att under skalet på Nissan Mixim finns teknik som är väldigt nära produktion, till och med så tidigt som 2009 eller 2010. Ett batteripack bestående av litiumjon-batterier under golvet ger kraft till två elmotorer som driver en hjulaxel vardera. Nissan kallar sitt elmotorkoncept för ”SuperMotor”.

Enligt Nissan-chefen Pierre Loing har de kommit så långt i utvecklingen av motorn att den mycket troligt blir verklighet redan inom ett par år, då i Japan, för att ytterligare ett par år senare dyka upp i Europa. Pierre Loing berättade för tidningen BusinessCar att tekniken mycket väl kan dyka upp i några av Nissans befintliga modeller, allt för att påskynda utvecklingen av elbilar och för att Nissan ska vara tidigt ute med elbilsalternativ på marknaden.