Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda Citigo kommer med eldrift 2019

Nu är det bekräftat. Första elbilen från Skoda blir en eldriven Citigo – och den kommer nästa år.

Det är i en intervju med brittiska tidningen Auto Express som Skodas marknadschef Alain Favey bekräftar att en eldriven Citigo är på gång.

Vad den kommer att heta är dock inte riktigt bestämt än. Antingen blir det Citigo-e eller Citigo E.

Klart är i alla fall att eldrivna Citigo får en räckvidd på 30 mil. Det bekräftar Favey.

– Vi har väntat på att räckvidden ska bli längre och 300 kilometer känns som en acceptabel räckvidd för vår målgrupp, säger marknadschefen till Auto Express.

Räckvidden på 30 mil är en förbättring med 14 jämfört med koncernsyskonet Volskwagen e-Up! som funnits sedan 2013. När eldrivna Citigo lanseras mot slutet av 2019 är det dock mycket möjligt att syskonet uppdateras samtidigt.

Men att Citigo skulle bli Skodas första elbil får ändå ses som en lågoddsare. Ännu mer intressant blir att se vad som följer härnäst. Förra året visade Skoda konceptbilen Vision E – en eldriven crossover med dubbla elmotorer, och på årets Genève-salong drog man skynket av konceptbilen Vision X som blandar både el, bensin och gas. Tidigare har det också ryktats om en eldriven sportbil, även om de uppgifterna är ytterst knapphändiga än så länge.

Sedan tidigare står det också klart att Skoda Superb blir tillverkarens första elektrifierade modell. Liksom eldrivna Citigo dyker Superb under nästa år – men då som laddhybrid.