Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elon Musk: Tesla Cybertruck ska inte säljas i Europa

Tesla Cybertruck kommer inte att säljas i Europa meddelar Elon Musk i en intervju. 

I en radiointervju med amerikanska Automotive News berättar Teslas vd Elon Musk att den kommande eldrivna pickupen Cybertruck inte kommer att säljas i Europa. Enligt Musk skulle det krävas en hel del förändringar av den nuvarande bilen för att klara de krav som ställs på en bil som ska säljas i Europa.

Tesla är i nuläget inte beredda att genomföra dessa ändringar och väljer i stället att fokusera på den amerikanska marknaden för Cybertruck. Den kommande eldrivna pickupen kommer att tillverkas i en ny fabrik som Tesla ska bygga i Texas.

Elon Musk säger också att de eventuellt kan bygga en mindre version som överensstämmer med alla regler i framtiden. Men det är oklart om eller när detta kan komma att ske.

Cybertruck är en av bilvärldens i nuläget mest hajpade modeller och Tesla har mottagit över 250 000 förbeställningar på Cybertruck. Förhandsbeställningar värda cirka 216 miljoner kronor. Möjligheten att förbeställa bilen har inte begränsats till vissa regioner då även kunder i Europa och Sverige har kunnat lägga in en beställning till en kostnad om 100 dollar. Exakt vad som sker med dessa förhandsbeställningar nu när Cybertruck inte ska säljas här är i nuläget oklart. Men enligt vad Tesla sagt tidigare ska depositionen vara fullt återbetalningsbar.