Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elvis egna BMW 507 tillbaka i originalskick

BMW 507 ses av många som den absolut vackraste BMW som någonsin lämnat produktionsbandet. Med bara 251 byggda exemplar är det också en av de mest ovanliga bilarna från samma märke. Det finns dock ett exemplar som är värt mer än alla de andra…

Just den här modellen är ju inte i särskilt bra skick, så varför är den då så dyrbar? Jo, just det här exemplaret tillhörde nämligen Elvis Presley i egen hög person. Legenden säger att Elvis 507 från början var vit, men att han tröttnade på att kvinnor alltid skulle skriva sina telefonnummer på bilen med sina läppstift, så han lät bilen målas om i rött istället. 

För några år sedan ”hittades” bilen igen i ägarens lada, som hade köpt bilen 1968. Inte särskilt överraskande så var bilen inte i något toppskick efter att ha stått där i nästan 50 år, men BMW lovade att de skulle återställa bilen till originalskick. 

Sagt och gjort, de började reparera bilen och nu är den snart redo att visas igen. Bilen har målats om till den ursprungliga vita färgen den sades ha och har gått igenom hela åtta faser av restaurering för att få den så lik original som möjligt. Elvis bil kommer att visas upp den 21:a augusti på Pebble Beach Concours d’Elegance i Kalifornien.