Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Emerson Fittipaldi lanserar sportbil

Motorikonen skapar sin egen drömbil med tysk teknik och italiensk design. Debut under Genèvesalongen.

Konst möter fart när en världsmästares dröm går i uppfyllelse. Så summeras en ny bil vid namn EF7 Vision Gran Turismo från Fittipaldi Motors som ska avtäckas den 7 mars under den kommande Genèvesalongen.

Till och med för den som inte kan ett smack om motorsport så ringer det en klocka. Emerson Fittipaldi vann Indianapolis 500 två gånger (1989 och 1993) och stod som Cart-mästare 1989.

Han är kanske än mer känd för sina bedrifter inom Formel 1 där han tog titeln 1972 och 1974. Under sin karriär i Formel 1 var han även stallkamrat till de svenska förarna Reine Wisell och Ronnie Peterson. Emerson tävlade så sent som 2014, 68 år gammal.

Så som svenskar minns Emerson bäst, i en Lotus 72 lackad i svart och guld. Här på Brands Hatch 1972. Säsongen efter var Ronnie Peterson hans stallkamrat.Så som svenskar minns Emerson bäst, i en Lotus 72 lackad i svart och guld. Här på Brands Hatch 1972. Säsongen efter var Ronnie Peterson hans stallkamrat.Så som svenskar minns Emerson bäst, i en Lotus 72 lackad i svart och guld. Här på Brands Hatch 1972. Säsongen efter var Ronnie Peterson hans stallkamrat.
Så som svenskar minns Emerson bäst, i en Lotus 72 lackad i svart och guld. Här på Brands Hatch 1972. Säsongen efter var Ronnie Peterson hans stallkamrat. Foto: Ford

Inte mycket tekniskt finns att berätta om den bil som nu ska presenteras. Den är framtagen i samarbete med Pininfarina och HWA vilket betyder italiensk design och tysk teknik. En hint om utseendet ges av bilden ovan. Modellen ska också var tillgänglig i Sonys Playstations Gran Turismo-serie.