Emerson Fittipaldis drömåk EF7 Vision Gran Turismo

En bil endast för racerbanan och för få utvalda, här är racingikonen Emerson Fittipaldis drömbil EF7 Vision Gran Turismo.

Det är lätt att försvinna i Genèvesalongsvimlet och det är faktiskt lite vad bilen ovan just har gjort. Förhoppningarna var annars höga. Tänk bara, en bil framtagen av en en av världens främsta racingikoner: Emerson Fittipaldi. Tidigare har vi bara fått några teaserbilder men här är hela bilen.

Världsmästare och omslagspojke

Emerson Fittipaldi vann Formel 1-VM både 1972 och 1974 och prydde bland annat omslaget till Teknikens Världs 18/1972.

Med måttot ”konst möter fart” har Emerson tagit fram bilen EF7 Vision Gran Turismo tillsammans med karossmakaren Pininfarina och sportbilstillverkaren HWA. Och nog tycks fart ha varit i fokus då bilen endast är avsedd för bankörning.Chassit är gjort av kolfiber och rutorna är av plast för att hålla vikten låg, EF7 väger cirka ett ton. Motorn är en V8 på 4,8 liter och som ger 600 hästkrafter utan turbo. Växellådan är inbyggt i chassit och har sex sekventiella lägen. U-formad ratt och kameror i stället för ytterbackspeglar är detaljer som skiljer EF7 från gängse sportvagnar. Liksom att ratt och pedaler är justerbara medan stolen är fixerad.Bilen kommer att tillverkas i en limiterad upplag och ska kunna designas efter kundens önskemål. Det ingår även undervisning av Emerson Fittipaldi själv.Till skillnad från verkligheten kommer bilen att få en egen racingserie i Playstation Gran Turismo, se filmen nedan.

https://youtu.be/AONjznZp22I

Gilla på Facebook för fler videoklipp!