Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Så får du din bil skinande ren inför våren och sommaren
2 AV 2
Foto: Alfa Romeo

En Alfa Romeo skräddarsydd för barnfamiljen

Konceptbilen Edizione Bambini är Alfa Romeos lösning för barnfamiljen som vill ha det rent och snyggt. En bil för skitgörat.

Alfa Romeo Tonale har inte övertygat allt för mycket på Teknikens Världs testlag men kanske blir det ändring på den punkten om konceptbilen Edizione Bambini kommer i produktion. I alla fall om de har småbarn.

Nu blir det tyst i baksätet. Foto: Alfa Romeo

En undersökning i Storbritannien har visat att 59 procent av tillfrågade föräldrar tyckte att det var viktigt att ha rent i sin bil men också att det var svårt att ha så om man hade barn. Nästan hälften medgav att de hade det skitigt i bilen och över hälften skämdes att ha med andra i sin bil just av den anledningen.  

Lösningen är Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini, en specialbyggd bil i ett exemplar, med småbarnsfamiljen i fokus. I baksätet hittar vi förvaringsplatser för leksaker, medieprylar och mat & dryck. Särskilda förvaringslådor finns för städprodukter, leksaker och skärp. Bilen har även en inbyggd dammsugare och en kamera för att ha koll på de åkande bak.

Komplett men skrymmande utrustning. Foto: Alfa Romeo

Trumfkortet hittar vi emellertid ännu längre bak där insynsskyddet har ersatts av en utdragbar skötbädd. Fattas bara då undersökningen visade att hela 86 procent av de tillfrågade menade att de behövde byta blöja på sitt barn när de var på språng. Med Tonale Edizione Bambini blir det skitenklet.