Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081030-animal-fortkörning
081030-animal-fortkörning
081030-animal-fortkörning
081030-animal-fortkörning

En av mupparna fast för fortkörning

En fartkamera i bayerska Bayreuth registrerade en fortkörning med en något oväntad förare bakom ratten. Tittar man noggrant ser man att det är en av mupparna som fastnat på bild.

När den lokala polisen i sydtyska Bayreuth granskade bilderna från en fartkamera satte de antagligen kaffet i vrångstrupen. I bilen sitter en av karaktärerna i klassiska The Muppet Show och flinar brett.

Nu visade det sig att bilen – en Audi A4 Avant – är registrerad i Storbritannien och därmed högerstyrd. Alltså satt den humoristiskt lagde föraren på höger sida medan ”muppen” helt korrekt satt på vänster sida. Det visade sig att den brittiske föraren åkt fast vid flera fartkameror runt om i Bayern på sistone. Den lokala polisen bryr sig inte om att söka föraren via det brittiska bilregistret. I stället uppmanar de nu allmänheten att höra av sig om de kan identifiera föraren. De mindre roade poliserna trodde att ”muppen” i bilen är Groven eller Ernie i Sesame Street. Vi kan dock avslöja att det i stället rör sig om den galne trummisen Animal i bandet Dr. Teeth and The Electric Mayhem.

Animal gäckar den tyska polisen.