Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

En genomgång av Lamborghinis alla modeller genom tiderna

Lamborghini har under sina 55 år i branschen släppt en rad läckra bilar – och några mindre läckra. Här är historien om dem alla, från 1963 års 350 GT till 2018 års Urus. Vilken är din favorit?

https://youtu.be/ndPpLbcr6Y4

I filmen ovan tar vi oss igenom historien om Lamborghinis modeller. 21 stycken (konceptbilar ej medräknade) har burit märkets tjuremblem, förmodligen fler än de flesta kan räkna upp när de tänker på den italienska supersportbilstillverkaren från Sant’Agata Bolognese.Det började 1963 med klassikern 350 GT och gick vidare via ännu större klassiker (läs mer välkända) som 

Miura, Countach och Murciélago till märkets storsäljare Gallardo och nuvarande modeller som Aventador och Huracán. Det slutar så klart med sprillans nya suven Urus.

Filmen innehåller en rad modeller som är mindre kända för den breda publiken, exempelvis Islero som byggdes i 225 exemplar (varav 100 var Islero S) och Silhouette som byggdes i 54 exemplar. Kanske du kommer ihåg just sistnämnda efter vår artikel för några år sedan?

Vilken är din favorit-Lamborghini genom tiderna? Rösta ovan och berätta gärna mer om ditt val med en kommentar nedan. Undertecknad har sedan barnsben varit kär i Countach men under senare år har Miura blivit en klar favorit.