Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

En Jeep för priset av två

Det är inte alla som nappar på erbjudanden som ”ta tre betala för två” eller ”köp en och få en på köpet”. En Jeep-ägare i Marocko valde i stället att köpa två bilar och slå ihop dem till en.

Osannolikt långa limousinversioner av Hummer H2 är inget nytt, inte heller olika kreativa hemmabyggen där två bilar svetsas ihop till en. Bygget som ses i filmklippet nedan är dock något vi aldrig har sett ut förut, och förhoppningsvis aldrig behöver se igen.

 Bilen (eller bilarna?) sägs tillhöra en diplomat från ett land i mellanöstern som bor i den marockanska huvudstaden Rabat. Dubbeljeepen är alltså inte byggd för någon utställning eller uppvisning utan körs på allmän väg. Förhoppningsvis är den bara en liten del i mannens förmodat stora bilsamling och körs inte till vardags.

 Filmklippet väcker många frågor. Mest av allt vill man förstås veta varför bilen har byggts (kanske har ägaren sett det här klippet) men det vore också roligt att se hur bilen är byggd. En Wrangler är 189 centimeter bred och en dubbelwrangler borde därför bara 378 centimeter bred och som synes är den inte i närheten av att få plats i ett körfält. Vi tycker oss kunna skymta hjul i mitten, vilket skulle innebära att det är en sexhjuling men hur många motorer har den, hur många drivaxlar och hur många hjul är det som styr? Vi ser fram emot ett uppföljningsklipp.

https://youtu.be/hBVswNDv7eA?width=575&height=353