Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

En McLaren med det lilla extra

Som koncept, med titan och glas, blir McLaren 570GT än mer attraktiv.

Tycker du att McLarens modellflora börjar att bli lite väl rörig? Nu under Pebble Beach Concours d’Elegance presenteras ytterligare en version: 570GT by MSO Concept. Nu är det inte så märkvärdigt som det låter och egentligen är bilen att betrakta som just ett koncept men ger ändå en hint om vad som är på gång från Woking.

Grunden till bilen är 570GT, en mer komfortabel modell med baklucka (!) som presenterades i våras, med Teknikens Värld på plats. Ändringarna har skapats av McLaren Special Operations, som hjälper kunderna att få extra touch på sina bilar. Gruppen bildades 2011 även om liknande hjälp har kunnat fås ända sedan modellen F1 från 1992.

Med det sagt så förstår ni att uppdateringarna på 570GT by MSO Concept är strikt kosmetiska. Invändigt hittar vi ljusbrunt läder i kombination med kolfiberinlägg samt ett stereopaket med tolv högtalare. Mer intressant är utsidan av bilen som är lackad i pärlemovitt och svart. Avgassystemet är av titan och är 30 procent lättare än originalditot samt ger ett fetare ljud. Ovan detta skymtar en guldfärgad värmesköld som ändrar färg beroende på temperatur.

Mest fokus riktas mot glastaket av typen ”Electro Chromic” som i fem steg reglerar glasets toning.

– En perfekt lösning för de som kör i soligt och varmt klimat, menar avdelningschefen Paul Mackenzie.

Uppfinningen är inte ny men är i dag vigt åt exklusivare märken. Det lär i alla fall bli ett populärt tillbehör för många McLarenköpare.