Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101230-ny audi rs4 b8101230-ny audi rs4 b8101230-ny audi rs4 b8
101230-ny audi rs4 b8

En ny Audi RS4 sägs det bli trots allt!

Ja, nej, ja, nej, nej... och nu ja. Något i den stilen har tongångarna kring en ny generation Audi RS4 låtit. Men det absolut senaste säger i alla fall något som vi inte hört förut – en ny RS4 är redan under utveckling!

Audi S4 i all ära, men den modellversion som alla ”Audifiler” går och väntar på är RS4. En väntan som kanske trots allt inte är förgäves om man nu ska tro de senaste uppgifterna.

Det är holländska De Telegraaf som ska ha fått bekräftat att en RS4 kommer, detta trots alla tidigare dementier. Enligt denne Audi-chef som De Telegraaf har klämt uppgifterna ur ska RS4:an komma inom två år vilket låter ganska naturligt. RS-modellversionerna brukar ju komma ganska sent in i grundmodellens (A4 i det här fallet) livscykel.

Men, det mest intressanta med Audi-chefens bekräftande är att han eller hon säger att utvecklingen av RS4:an redan är i full gång. Audi-chefen avfärdar dessutom tidigare uttalanden om att det inte blir en RS4 och menar att personen som sade det helt enkelt inte hade någon som helst insyn i det pågående projektet.

Även om vi inte med säkerhet vågar lova er att det kommer en ny RS4 (det gör vi inte förrän Audi officiellt uttalar sig om det) så kan vi åtminstone spekulera lite i vad bilen skulle kunna få för maskin under huven.

Gamla RS4 hade som bekant en V8 med 420 ilskna hästar och detta måste ju absolut toppas. Audi har på senare tid börjat fimpa sina V8-maskiner till förmån för överladdade V6-motorer, men det skulle förvåna om en eventuell RS4 får färre än åtta cylindrar.

Nästa generation RS6 och eventuellt kommande RS7 ryktas få en rykande het V8 på fyra liter och dubbla turbo som ger omkring 600 hästkrafter. Denna maskin skulle i så fall kunna tryckas ned i en RS4 men med något lägre effekt för att inte störa de kommande storebröderna i framtiden. 

Test och provkörningar