Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Land Rover Discovery Vision ConceptLand Rover Discovery Vision ConceptLand Rover Discovery Vision Concept
Land Rover Discovery Vision Concept

En ny Saab? Nej, Land Rovers nya Discovery-koncept!

Till bilsalongen i New York senare denna månad tar Land Rover med sig Discovery Vision Concept som visar nya formspråket på märkets ”familjesuvar”. Ett formspråk som ser ut att vara hämtat rakt av från Saab.

Land Rover har släppt första bilden och filmen som ger oss en liten inblick i vad deras konceptbil på New Yorks bilsalong nu i april ska visa upp. Med konceptbilen, Discovery Vision Concept, inleder man en helt ny era inom Discovery-familjen med nytt formspråk som de själva kallar känsloladdat, oöverträffad kapacitet och ultimat mångsidighet. Bilen ska även visa upp ny avancerad teknik där kunden sägs stå i fokus.

Men det vi slås av när vi ser bilderna och filmen nedan är formerna. De nya, mjukare formerna ser inte ut att tillhöra Land Rover utan en svensk, nämligen Saab. Spana in fronten med strålkastardesignen. Saab upp i dagen. Flytta blicken bakåt längs bilens sida så möter vi en C-stolpe som är framåtlutad på rent Saab-manér. Lägg till de svarta A-, B- och D-stolparna så ser vi att det är en Saab rakt av.

Denna suv är så mycket mer Saab än vad Saab 9-7X någonsin var. Mer om den inom de närmaste två veckorna.

https://youtu.be/6I36ghdkAgs?width=575&height=353