Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Maestasdesign

En pickup – Volvos väg till succé i USA?

Volvo har förvisso redan påbörjat en till stora delar succéartad resa i USA, men en pickup vore väl som grädde på moset, då skulle det amerikanska folket falla platt för den svenska biltillverkaren, eller?

USA är en viktig marknad för i princip alla biltillverkare, även för Volvo. Den svenska biltillverkaren har, efter några tuffa år under första halvan av 2010-talet, lyckats locka amerikanerna på ett helt annat sätt sedan SPA-modellernas intåg med framför allt nya XC60 och generation två av XC90. Men likväl ligger Volvo en bra bit bakom exempelvis Audi som i fjol sålde drygt 223 000 bilar i USA. Volvo landade med ungefär 125 000 bilar färre på totalt 98 000 bilar, lite drygt. Volvos marknadsandel i USA i fjol var 0,57 procent medan Audi hade 1,29 procent.

Hur ska Volvo kunna äta upp försprånget? Förvisso har de precis lanserat nya S60, men den kan inte få Volvo att komma ikapp. Det bästa vore att slå till där det känns mest hos bilköparna, det vill säga i amerikanernas hjärtan. Vi syftar således på en pickup. Jänkarna är pickupfolket, de älskar sina flakbilar.

Volvo och pickuper har diskuterats tidigare, inte minst här på teknikensvarld.se, och vi har sett illustrationer av bland annat XC90 och XC40 i pickuputförande. Nu har det i sociala medier dykt upp ännu en Volvo-pickup, den vi ser ovan. När duktiga illustratörer skapar en ny Volvo blir det inte sällan en pickup, vilket kan tolkas som ett tecken för att ett visst intresse finns.

De tidigare alstren vi sett har varit ganska beskedliga till utseendet, men denna pickup, skapad av en Maestasdesign på Instagram, visar upp ett betydligt mer självsäkert och stabilt utseende. Tror du att en pickup av detta slag skulle vara något som går hem hos spekulanterna, kanske även de svenska?