Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070927-ford-cougar-kuga070927-ford-cougar-kuga070927-ford-cougar-kuga
070927-ford-cougar-kuga

Endast ett motoralternativ till Ford Cougar

När Fords nya crossover Cougar påbörjar sin försäljning i maj nästa år finns troligtvis endast en motor tillgänglig – en tvålitersdiesel på 136 hästkrafter.

Till dieselmotorn kommer det bara att finnas ett växelådsalternativ – en sexväxlad automatlåda. Mot slutet av 2008 kan det eventuellt bli aktuellt med en större dieselmotor på 2,5 liter och 220 hästkrafter.

Fords Damian Oton berättade nyligen för tidningen BusinessCar att Ford Cougar efter strategiska överläggningar endast kommer att finnas med ett karossalternativ, en motor och en sexväxlad låda. Detta för att förenkla för kunderna. Damian Oton berättade också att Cougar kommer att tillverkas i så få exemplar som 6 000 till 8 000 under första året.

Anledningen till att Ford Cougar endast kommer med en, alternativt två, dieselmotorer beror på att försäljningen av suvar och crossover-modeller med bensinmotorer går väldigt dåligt i Europa. Men Ford Cougar ska även säljas i USA (då under namnet Kuga) och där är inte diesel speciellt attraktivt ännu, så vi kan nog förvänta oss att en större V6-diesel kommer i framtiden, men antagligen tas den inte in till Europa.