Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lynk & Co

Endast Lynk & Co 01 aktuell för Europa

En handfull modeller ska finnas på paletten för Lynk & Co inom en snar framtid, men bara den äldsta kommer till Europa enligt de nya planerna.  

En handfull modeller finns på agendan för Lynk & Co, Volvos kinesiska kusin. Men bara en modell, 01, är i dagsläget aktuell för Europa. Och bilarna ska vara tillgängliga via en prenumerationstjänst.

Lynk & Co 01 börjar redan kännas som gårdagens bil. Vi provkörde modellen för närmare två år sedan och den kommer inte vara etablerad på alla europeiska marknader förrän 2022. Och tvärtom vad vi tidigare har fått veta blir det den enda modellen från tillverkaren som kommer hit. Det berättar märkets vd Alain Visser för Auto Express.

LÄS MER: Volvo och Geely skapar nytt bolag för förbränningsmotorer

– Vi har bara planerat in 01 för Europa. Vi tror inte på ett brett utbud av lika stora modeller, möjligtvis i framtiden men inte i dagsläget. Så få modeller som möjligt passar vår affärsmodell bäst, säger Alain Visser.

Europalanseringen av märket börjar nästa år. En första affär slås upp i Amsterdam, på det följer Berlin och Göteborg. Det handlar emellertid inte om regelrätta bilhallar då bara en bil ska stå utställd. Det rör sig mer om livsstilscentran, öppna såväl på dagen som på kvällen, och ska även hålla exempelvis mode- och matevent.

Bara två sådana butiker ska finnas per europeiskt land. I övrigt ska affärerna ske via nätet och tillfälliga fysiska butiker – så kallade pop-up stores.

LÄS MER: Provkörning av Lynk & Co 03 2,0TD

Det ska bli möjligt att prenumerera Lynk & Co 01 i allt från en till 24 månader. Att äga en bil i typ sex år är stressigt anser man. Här får du tillgång till en helt ny bil på månadsbasis – allt inkluderat.

Som du säkert misstänker riktar Lynk & Co in sig på en ung målgrupp. I Kina är hälften av kunderna under 35 år. Märket ses som ungt och coolt i landet och har växt med 20 procent sedan förra året.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=174798&addons=000&time=0&disable_sharing=false