Epilogue – sista filmen med Volvo och Zlatan?

Volvo har gjort ännu en film med Zlatan Ibrahimovic och ännu en gång är det fotbollsspelaren som har huvudrollen medan Volvo har birollen.

https://youtu.be/5SRQUxdNppg

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Volvo fortsätter med sin ”Made by Sweden”-kampanj där Zlatan Ibrahimovic är förgrundsfigur och nya modellen V90 figurerar i bakgrunden. I nya filmen som kallas ”Epilogue” får vi se ”Zlatans känslosamma resa med familjen till Rosengård”. Den har tillkommit med anledning av att Zlatan har lagt landslagströjan på hyllan. Kanske det innebär att eran med Volvo och Zlatan är slut, eller?

Nedan kan du ta del av Volvos pressmeddelande i sin helhet.

Volvos pressmeddelande

Efter avskedet till landslaget:

Se Zlatans känslosamma resa med familjen till Rosengård

Zlatan Ibrahimović har efter femton år spelat sin sista match tillsammans med det svenska landslaget. Nu visas avslutet och resan tillbaka till Sverige i en känsloladdad film kallad ”Epilogue”, tillsammans med Volvo Cars.

Filmen är en fortsättning på den tidigare uppmärksammade Volvokampanjen för nya Volvo V90 som hade namnet ”Prologue”. Den visade Zlatans förberedelser inför sommarens fotbollsfest.

I filmen tar Zlatan farväl av fansen och arenan innan han möter familjen för en bilresa i nya Volvo V90 tillbaka till Sverige och Rosengård. I en stark scen är Zlatan i sitt gamla bostadsområde. Han hänger upp landslagströjan på planen där fotbollskarriären tog sin början.

– Det var förstås mycket känslor med när vi gjorde filmen. Det är dags för mig att hänga upp tröjan och lämna över till nästa generation. För mig handlar det om att blicka framåt, inte bakåt. Det är en ny resa som börjar, både för mig och Volvo, säger Zlatan Ibrahimović.

– Vi är stolta över att vi har fått vara med och skildra och hylla detta personliga ögonblick i Zlatans liv och karriär. Han är en viktig och stark symbol för Sverige, både här och utomlands. Zlatan har visat att man kan fortsätta vara trogen sina värderingar och sitt ursprung, säger Anders Gustafsson, Vice President för EMEA, på Volvo Car Group.

Musiken är även denna gång specialskriven för filmen av Hans Zimmer, världsberömd kompositör och producent av musiken bakom en mängd stora Hollywoodfilmer såsom Gladiator, Lejonkungen och Pirates of the Caribbean. De två musikstyckena bär samma namn som filmerna, ”Prologue” och ”Epilogue”.

Den första kampanjfilmen väckte stor internationell uppmärksamhet. De olika versionerna har setts mer än 15 miljoner gånger och resulterat i drygt 800 artiklar över hela världen.