Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari SP12 EC à la Eric Clapton
Ferrari SP12 EC à la Eric Clapton
Ferrari SP12 EC à la Eric Clapton
Ferrari SP12 EC à la Eric Clapton

Eric Claptons svindyra Ferrari SP12 EC – nya bilder och intervju

Nu delar Ferrari med sig av intervjun med Eric Clapton om hans specialbyggda Ferrari SP12 EC. I samband med detta bjuder man också på fler bilder på den unika bilen med extrem prislapp.

Det var i maj tidigare i år som den blev officiell – Eric Claptons specialbeställda Ferrari 458 Italia omgjord till att efterlikna Ferrari 512 BB (se hur den ser ut på bild i galleriet nedan) eftersom han fullkomligen älskar den modellen och faktiskt har ägt tre stycken varav en av dessa han kraschade.

 458 Italian köpte han för omkring två miljoner kronor. Därefter lät han Ferrari bygga om den för otroliga 30 miljoner kronor. Resultatet ser ni i bilderna nedan.

Många av oss har länge undrat vad det sitter för maskin i denna annorlunda Ferrari. Eric Clapton ville trycka ned en V12-motor i sin nya drömbil eftersom 512 BB har just en V12-motor av boxerkaraktär. Men Ferraris motoringenjörer lyckades övertala herr Clapton att behålla 458:ans V8 med 4,5 liters slagvolym och 570 hästkrafter eftersom de anser den vara förträfflig för just denna bils konstruktion. Därmed kan man undra vad siffran 12 i modellbeteckningen SP12 EC står för. Förmodligen hänger tolvan med från innan beslutet om V8:an togs. SP står för övrigt för Special Project och EC är så klart gitarrvirtuosens initialer.

 Nog sjutton skiljer den sig från mängden men är det värt 32 miljoner kronor? Vad anser du – lyckad eller inte?

 Läs hela intervjun i Ferrari Magazine som numera finns att beskåda online.