Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091211-eruf-stormster
091211-eruf-stormster
091211-eruf-stormster
091211-eruf-stormster

eRUF Stormster debuterar i Köpenhamn

När världens blickar riktas mot Köpenhamn passar tyska RUF på att sno åt sig av strålkastarljuset genom att visa nya eRUF Stormster. Med hjälp av Siemens har RUF skapat en helt utsläppsfri Porsche Cayenne.

De välkända Porsche-modifierarna RUF satsar inte längre enbart på enorma mängder kraft och vansinniga prestanda. Numera tas hänsyn till miljön. Första beviset på RUF:s nya inriktning fick vi på Genèvesalongen i våras i form av elsportbilen eRUF Greenster. Nu har RUF plockat drivlinan från Greenster och stoppat ned den i Porsche Cayenne – vips, så fås den helt utsläppsfria eRUF Stormster.

RUF passar på att, precis som många andra biltillverkare, visa upp sig i Köpenhamn i samband med det stora klimatmötet. Det är tänkt att politiker och övriga besökare ska kunna klämma, känna och lära sig mer om hur den eldrivna suven fungerar. Vad de får veta är att Stormster använder sig av en elmotor från Siemens och litimjonbatterier från Li-Tec Battery GmbH, Europas första tillverkare av litiumjonbatterier. Totalt levereras 367 hästkrafter och det ska räcka för att få den 2 670 kilo tunga Stormstern att sprinta från 0-100 km/h på 10 sekunder. Toppfarten är beskedliga 150 km/h och max räckvidd anges till 200 km. När kraften tar slut är det bara till att plugga in bilen i det vanliga eluttaget och vänta åtta timmar. Med en speciell laddstation kortas laddtiden till cirka fem timmar.

RUF har inte uttalat sig angående hur många Stormster som ska byggas eller när, eller ens om. Drivlinan uppges dock vara produktionsklar och RUF lär inte dröja alltför länge med att ge bilen klartecken.

Det gröna monstret som kan ses på en av bilderna är eRUF Stormster utspökad i RUF:s Dakara-paket som normalt erbjuds till vanliga Cayenne.

Läs mer