Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Eterniti Artemis – Cayenne i nya kläder

Det nya brittiska bilmärket Eterniti har övergett namnet Hemera. Nytt namn är Artemis men bilen under skalet är fortsatt en Porsche Cayenne, fast med Eternitimärket har prislappen ökat till 2,3 miljoner kronor.

Vi har tidigare kunnat skriva om det nystartade bilmärket/bilförädlaren Eterniti som visade upp en Porsche Cayenne med kjolpaket på bilsalongen i Frankfurt i september förra året. Till bilsalongen i Peking har man tagit fram vad man kallar en fungerande prototyp av bilen som numera heter Artemis i stället för Artemis som man kallade modellen i Frankfurt.

 Sedan Hemera har Eterniti tagit fram en ny front till bilen, som lutar mer åt Jaguar än Porsche. Förutom nya strålkastare har bilen fått ny grill och emblem på framskärmarna.

 Breddningen har man gjort med kolfiberpaneler och under huven återfinns den 4,8 liter stora V8-motorn från Porsche Cayenne. I Eterniti Artemis levererar motorn 600 hästkrafter och 750 newtonmeter vilket borgar för en 0-100-tid på 4,5 sekunder upp till en toppfart som ska ligga strax över 290 kilometer i timmen. Fälgarna mäter 23 tum med 315 millimeter breda däck i 25-profil.

 Porsches inredning har rivits ut och i dess ställe har en handsydd läderinredning tagit plats. Baksätet har bytts ut mot två fällbara fåtöljer med ett minikylskåp mellan sig.

 Eterniti själva tänker sig att bilen ska gå upp mot Bentleys och Maseratis kommande suvar. Prislappen blir därefter, för vad som i grunden är en pimpad Porsche Cayenne vill Eterniti ha cirka 2,3 miljoner kronor före skatter och avgifter.