Eterniti Hemera liknar Porsche Cayenne

Eterniti Hemera alias Porsche Cayenne

Eterniti Motors slog på stora trumman inför Frankfurtmässan och lovade en helt produktionsfärdig bil. Nu visar det sig att det man byggt är en Porsche Cayenne med kjolpaket.

Här är de första bilderna på det nya bilmärket Eterniti Motors lika nya modell Eterniti Hemera. Eller om man ska vara noga, Porsche Cayenne. När de första bilderna nu börjat läcka ut inför Frankfurtmässan är det en av kjolpaket illa dold Cayenne som möter åskådaren.

Motorn får vi anta kommer från Porsche men lämnar efter en Eterniti-kur 620 hästkrafter mot Cayenne Turbo som nöjer sig med 500 hästkrafter ur V8:an. Hastighetsmätaren går som mest upp till 290 kilometer i timmen innan diverse fysiska lagar tar över och toppfarten är nådd, att jämföra med Porsche Cayenne Turbo som är uppe i sin toppfart vid 278 kilometer i timmen.

Inuti har Eterniti jobbat en del med inredningen och gjort sin bil passagerarorienterad med fällbara stolar, iPads och ett kylskåp.

Vad Eterniti lyckats göra som är eget kommer vi få se när Hemera visas upp på Frankfurtsalongen senare i september, men just nu verkar det mest som att Eterniti kan sälla sig till mängden Porsche-trimmare.