Eterniti Hemera

Eterniti Motors – nytt bilmärke!

Ett nytt brittiskt bilmärke kallat Eteriniti Motors ska enligt ett pressmeddelande lanseras under Frankfurtmässan, men få detaljer höjer mystiken.

Eterniti Motors heter bilmärket som ska introducera både sin första modell och själva märket på bilsalongen i Frankfurt i september. Enligt pressmeddelandet är det ett lyxmärke och man ska redan ha en modell i förproduktionsstadiet. Det handlar alltså om en bil som mer eller mindre är redo att tillverkas och inte en prototyp.

Bilen sägs vara en lyx-suv alternativt en crossover och kommer heta Hemera. Delarna hämtas från andra bilar, men mer specifikt än så blir det inte.

Prisnivån på 150 000 pund eller cirka 1,6 miljoner kronor riktar in sig mot bland andra Aston Martin Rapide, Porsche Panamera Turbo S och särskiltBentleys kommande suv.

Eterniti Motors bilar ska enligt talesmannen Mark Carbery vara skräddarsydda lyxbilar med handgjorda inredningar. Ribban för produktionen är beräknad till blygsamma 100 bilar per år. Enligt brittiska Autocar är även en superbil med i planerna.

Bakom företaget står en än så länge anonym grupp av internationella investerare och enligt Carbery är Eterniti Motors en fristående biltillverkare.

Mer information om det kommande märket och bilen ska komma inom ett par veckor.

Ta en titt på teaser-videon här nedan!

https://youtu.be/SZyNQMn5tdk?width=575&height=474