Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110303-bilpriser iphone110303-bilpriser iphone110303-bilpriser iphone
110303-bilpriser iphone

Ett foto och bilens pris och fakta avslöjas

Du går förbi en bil på gatan som du skulle vilja veta lite mer om eftersom du är sugen på just en sådan. Men hur ska du veta vad det är för modellversion, årsmodell och framför allt – vad den kostar? Nu finns lösningen där du med mobilkameran har alla svar på sekunden.

Bilpriser.se har man sedan länge kunnat skriva in registreringsnumret på en bil för att få upp vad bilen ifråga bör kosta om man skulle köpa den hos en bilhandlare respektive av en privatperson. Förutom att få upp prisbilden kan man även se bilens egenskaper.

Men att knappa in ett registreringsnummer på en hemsida från en dator är förlegat. I dag är det smarta mobiltelefoner som gäller och Bilpriser.se har i veckan lanserat världens första iPhone-app där du med mobiltelefonens inbyggda kamera kan fotografera en registreringsskylt och via appen få fram all data och pris.

– Det är ofta ute på gatan man blir inspirerad av en ny bil. Men det är inte säkert att man känner till modellen eller orkar skriva upp vad den heter för att hämta information på nätet. Genom vår app får du all information direkt i handen, samtidigt som den sökta bilmodellen sparas automatiskt, säger Mathias Björkman, vd för Bilpriser.se, som berättar vidare:

– Om man exempelvis letar efter en suv så är det bara att ta bilder på de bilmodeller som verkar ligga i linje med vad man söker, och snabbt får man uppgifter om allt från pris till prestanda. Det här är en app som vi tror är lika spännande för bilintresserade som för de som köper sin första bil i livet.

Bilpriser.se:s app kostar sju kronor i Apples App Store (länk hittar du nedan). Teknikens Värld har självklart testat den. Att ladda ned och installera gick snabb, därefter var det bara att plåta en regskylt och några sekunder senare stod vi där med bilens fakta och prisbild i handen. Väldigt enkelt och sju kronor som appen kostar är knappast något som avskräcker.

Har man inte möjlighet att fotografera registreringsskylten kan man enkelt mata in registreringsnumret för hand i appen.

Extern länk

Bilpriser.se för iPhone