Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080526-eu-säkerhetsstandard
080526-eu-säkerhetsstandard
080526-eu-säkerhetsstandard
080526-eu-säkerhetsstandard Foto: European Commission / EC / © EC

EU kräver ny säkerhetsstandard

EU-kommissionen föreslår skärpta krav för säkerhet och miljö för personbilar och lastbilar. Senast 2014 ska alla nya bilar ha antisladdsystem och däck med lägre rullmotstånd.

EU-kommissionen föreslår att säkerhetsstandarden på nya bilar i Europa ska höjas markant. För att minska dödsolyckorna vill man att flera system som i dag är tillval på de flesta bilar ska bli standardutrustning på alla nya bilar som säljs inom unionen. Men det är inte bara personbilarna som ska bli säkrare. Senast 2013 ska alla lastbilar och andra tunga fordon vara utrustade med nödbromssystem (AEBS) och varningssystem för oavsiktligt filbyte (LDW). Kommissionens talesman Ton van Lierop menar att tekniken redan finns på marknaden, nu återstår bara att göra den obligatorisk.

Senast 2014 vill kommissionen att alla nya personbilar ska vara utrustade med antisladdsystem (ESC), vilket höjer säkerheten markant i trafiken, speciellt i det kylslagna Norden där väglaget ibland kan spela lömska spratt med föraren. Ni som läste på den här sajten i oktober förra året kanske kommer ihåg att EU-kommissionen redan då föreslog att bromsassistans skulle bli standard på alla bilar. Om allt går som planerat kommer det kravet att infrias nästa år. EU-kommissionens föreslagna säkerhetsstandard tros kunna minska antalet dödsolyckor i EU med 5 000 per år.

För att även skona miljön föreslår EU-kommissionen att krav på lättrullande däck införs 2012. Därmed hoppas man minska buller, bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp med upp till sju gram per kilometer. Dessutom ska alla bilar ha ett system för lufttryckskontroll. Genom att föraren varnas när luftrycket är för lågt ska bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen sänkas ytterligare.

Läs mer

EU-förslag: Bromsassistans standard