Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Europapremiär för nya Suzuki Vitara

Modellen Vitara fyller 30 år och har uppdaterats både kosmetiskt och motormässigt. Europapremiären sker nu i Paris.

Modellen Vitara lanserades 1988 och är därmed en av pionjärerna när det kommer till kompakta suvar. Dagens version, som kom 2015, får nu en uppdatering och gör Europadebut under Parissalongen som öppnar för pressen i kväll den 1 oktober.

Ändringarna utvändigt rör grillen som får fem kromade ränder, stötfångaren som blir grövre och bakljusen är nya med LED-teknik. Vitara finns nu i ytterligare tre kulörer.

Invändigt finner vi en ny 4,2-tumsskärm, nya stolar klädda i mocka samt att överdelen av instrumentpanelen är klädd i mjukt material.

Under motorhuven dyker nu även en enliters bensinmotor med tre cylindrar och turbo upp i sortimentet. Den är på 112 hästkrafter och utgör alternativet till den 1,4-litersbensinaren på 140 hästar som vi känner sedan tidigare.

Automatväxlade bilar får nu även start/stop-funktion samt en adaptiv farthållare med köassistans. I standardutrustningen ingår nu även saker som armstöd fram, färddator, dödavinkelnvarnare, autobroms, filassistans, skyltigenkänning, trötthetsvarnare samt Rear Cross Traffic Alert som varnar för korsande trafik bakom bilen.

Uppdaterade Vitara angör de svenska bilhallarna i oktober/november med ett lanseringspris från 199 900 kronor. Med den större motorn finns även Inclusivepaket att tillgå, alla Vitara är dock fyrhjulsdrivna.

Modellen Vitara kammade hem första plats i klassen i vårt test av 22 suvar i nummer 18/2016

. Fina utrymmen, hög utrustningsnivå och bra vägegenskaper hörde till plussidan medan buller och gammalmodig interiör gav minus.

https://youtu.be/XguAIjHQA0E