Megane R.S. Red Bull Racing Rb7

Extra het Renault Megane till Sverige

Är du ute efter en riktigt inspirerande busbil ska du helt klart slå ett öga på Megane Renault Sport Red Bull Racing Rb7 som kommer till Sverige i 20 exemplar.

Vem hade trott att en Renault Megane skulle knipa sjundeplatsen i årets Bankalas framför välkända prestandabilar som BMW M5 och M6, Audi RS5 och TT RS+, Jaguar XKR-S och Mini John Cooper Works Coupé? Inte många, men Renault har gjort en så bra bil i Megane RS 265 att vi imponerades. Vår testförare och till vardags racerförare, Fredrik Lestrup, kallade den för en riktig sportbil som gör precis vad du vill. Perfekt balanserad och med underbart motorljud.

 Kan det bli bättre?

 Tydligen, eftersom Renault nu har släppt en specialversionen av den i begränsad upplaga. Den är utvecklad tillsammans med Formel 1-stallet Red Bull Racing och har därför begåvats med det långa namnet Megane Renault Sport Red Bull Racing Rb7, eller om man vill köra kortvarianten: Megane R.S. Red Bull Racing Rb7.

 Utöver basbilen Megane RS 265 med just 265 hästkrafter och 340 newtonmeter som matas till framhjulen har Red Bull-versionen bland annat fått cupchassi med diffbroms, 19-tums Steev-fälgar, RS-monitor med bland annat varvtidstagare och G-kraftmätare, Recaro-sportstolar och tonade rutor.

 Dessutom är bilen svartmålad med gula detaljer som står för just Renault Sport, taket är svartvitrutigt precis som en målgångsflagga och Red Bull Racings officiella logotyp pryder bilen lite varstans.

 Sverige har tilldelats 20 exemplar, färre än väntat då efterfrågan ute i Europa har varit enorm, och finns hos din Renault-handlare för 339000 kronor. Vi lovar att det är mycket skoj för de pengarna.