Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Få valmöjligheter för Tesla Model 3-köpare

Teslas instegsmodell Model 3 börjar snart säljas, men valmöjligheterna för köparna blir väldigt få.

Model 3 är bilen som verkligen ska få snurr på försäljningen för Tesla, den som ska byta de röda siffrorna mot svarta.

Instegsmodellen presenterades redan förra våren och redan då mottog Tesla förhandsbeställningar mot en kostad på 1000 dollar. Då meddelade Tesla att de fått in sanslösa 373 000 beställningar. Vad siffran nu är uppe i vägrar dock Tesla dela med sig av, men det spekuleras i att det ligger kring en halv miljon. Med andra ord kan du förvänta dig en rejäl väntetid om du beställer en Model 3 idag, då det redan i oktober förra året rapporterades om en väntetid på två år.

För att få fart på tillverkningen meddelar Elon Musk nu att Model 3-köpare ”bara behöver välja färg och hjulstorlek” när de konfigurerar sin bil. Frågan är hur det mottas av kunderna då trenden i dag är att låta kunder nästan få skräddarsy sina bilar.

Enligt Musk kommer dock fler valmöjligheter att bli tillgängliga, men när det kan bli är oklart. Under juli ska de som står först på tur kunna börja konfigurera sina bilar.

Till en början kommer Model 3 endast att erbjudas med bakhjulsdrift, men någon gång under nästa år kommer även fyrhjulsdrift att erbjudas enligt Musk.