Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080214-fabia-combi-broms
080214-fabia-combi-broms
080214-fabia-combi-broms
080214-fabia-combi-broms

Fabia-bromsarna felfria enligt Skoda

Vi rapporterade i januari om nya Skoda Fabia Combi och hur två bilar hade förlorat sin bromsverkan. Skoda skulle återkomma efter att en grundlig teknisk undersökning genomförts. Nu är den klar och inga fel har hittats.

Henrik Svensson, presschef på Skoda Sverige, berättar att två tekniker, från Skoda respektive Volkswagen, har undersökt de båda bilar som råkade ut för problemen i början av januari. Känner du inte till historien så kan du läsa mer om det via länkarna nedan.

Efter den grundligare tekniska undersökningen står det nu klart att bilarna inte var behäftade med några problem. Bromsarna är intakta och ingen åverkan kan man finna. Bromssköldarna är också felfria och man tror i stället att felet uppstått på grund av fuktiga bromsskivor. Därför har nu alla återförsäljare fått i uppgift att alla Fabia Combi med vinterhjul bör säljas med plåtfälg med täckta hjulsidor, alltså kapslar. Med andra ord tror man sig misstänka att snö och fukt tar sig igenom ”öppna” fälgar och påverkar bromsskivorna.

Av de 2 000 Skoda Fabia Hatchback som redan sålts är de flesta försedda med vinterhjul med täckt hjulsida, där har heller inga problem rapporterats, enligt Skoda.