Foto: Patrik Lindgren

Färgbyte i sista sekund på en Koenigsegg kostar över halvmiljonen

Har du precis beställt din Koenigsegg och fortfarande velar kring färgvalet? Då gäller det att du kvickt bestämmer dig, för väntar du för länge kostar kulörbytet dig 550 000 kronor.

Bilen på allas läppar den senaste veckan är Koenigsegg Regera som visar upp massor av spännande och ny teknik tillsammans med prestanda som inte är av den här världen (1 500 hästkrafter och 0-400 km/h på cirka 19,5 sekunder!).

Israeliska Carbuzz passade på att på Genèvesalongen ställa en annorlunda fråga till Koenigseggs Andreas Petré, försäljningschef för bland annat marknaderna i Mellanöstern och Asien.

De frågade helt enkelt vad det kostar om man som köpare av till exempel en Regera, med tanke på att många har beställt bilen innan de ens sett den i verkligheten, önskar att ändra karossfärg efter det att Koenigsegg meddelat kunden att beställda specifikationer gäller.

Tvärtemot vad man skulle kunna tro, att det är för sent, berättar Andreas Petré att det inte är några problem. Det kostar dock kunden 60 000 euro, motsvarande lite drygt 550 000 kronor. Det är mer än vad en sprillans ny Audi RS3 Sportback kostar (519 000 kr), men samtidigt aningen mindre än vad man får punga ut för två stycken nya Volvo V60 T4 (572 000 kr).

Men har man som kund beställt en bil med ett baspris på 16 miljoner kronor, som Regera går loss på, är det förmodligen inga problem med ytterligare 550 000 kronor för lite ny färg.

Det ska dock tas hänsyn till att byta färg på en Koenigsegg med alla sina kolfiberdetaljer och andra kostsamma material och lösningar högst sannolikt är en betydligt knepigare historia än att lacka om en vanlig kärra i plåt och plast.