Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ambulanser fastnade i trafikkaoset på E4 vid Haga norra i Stockholm när klimataktivister hindrade fordon från att ta sig fram. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Ambulanser fastnade i trafikkaoset på E4 vid Haga norra i Stockholm när klimataktivister hindrade fordon från att ta sig fram. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Ambulanser fastnade i trafikkaoset på E4 vid Haga norra i Stockholm när klimataktivister hindrade fordon från att ta sig fram. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Ambulanser fastnade i trafikkaoset på E4 vid Haga norra i Stockholm när klimataktivister hindrade fordon från att ta sig fram. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Mattias Rabe / Expressen Lifestyle

Fastklistrade klimataktivister hindrade ambulanser

Under måndagsmorgonen hindrade klimataktivister trafiken på E4 strax norr om Stockholm. Det ledde till trafikkaos med bland annat ambulanser som blev stillastående.

Det var på måndagen som morgontrafiken på E4 i höjd med Haga norra strax utanför Stockholm blev stillastående. Det berodde inte på någon olycka eller att en buss fått punktering, i stället rörde det sig om personer som befann sig på flerfiliga Europavägen.

Personerna, tolv till antalet, var klimataktivister som enligt uppgift kom till platsen i bil. På plats satte de sig på vägbanan för att protestera, bland annat höll de upp banderoller som uppmanade till återställning av våtmarker.

Polisen tvingades lyfta bort aktivisterna. Två av dem var krångligare att avhysa då de hade limmat fast sig i vägbanan, men till sist fick polisen bort även dessa.

Klimataktivisterna är inte bara misstänkta för sabotage och brott mot ordningslagen, de är nämligen också misstänkta för brottsrubriceringen sabotage mot blåljusverksamhet, i dagligtal kallat ”blåljussabotage”. Aktivisterna hindrade nämligen flera ambulanser att ta sig fram i trafiken, bland annat minst en ambulans som var under utryckning.