Nytt typsnitt, samma som hos Giulia, på bakluckan.

FCA registrerar namnet Giulietta i USA

Alfa Romeos modell Giulietta kom 2010 – nu ska den ta sig an USA. Eller i alla fall namnet som registrerats hos pant- och registreringsverket Uspto.

Alfa Romeo Giulietta känns inte direkt purfärsk. 2010 kom modellen och 2016 fick den sin senaste uppdatering. Det hindrar emellertid inte FCA från att registrera namnet i USA – en marknad som man har tagit sig an efter flera års velande.

I dag sälj Stelvio, Giulia och 4C där och om Giulietta letar sig över Atlanten blir den därmed märkets instegsmodell på marknaden – precis som i Sverige saknas MiTo i sortimentet i USA.

Men att koncernen skulle bemöda sig att ta över en sådan gammal konstruktion till USA har naturligtvis stött på kritik. Och när FCA själva tidigare har hävdat att Giulietta och MiTo inte är aktuella för USA, har det öppnat för spekulationer. Att det ska röra sig om ett nytt koncept är ett av dem, ett annat att den större modellen Giulia ska komma som coupé och då ta namnet Giulietta för att skilja modellerna åt – likt BMW gör med 3- och 4-serien.

Giulietta har faktiskt redan haft USA-debut, i alla fall delar av dess teknik. 2013 lanserades Dodge Dart och 2015 Chrysler 200, som båda bygger på samma plattform som Giulietta.